Βαγγέλης Σταμέλλος

thumb vs2 "Ξεκίνησα να πετάω με Αλεξίπτωτο Πλαγιάς το 1998. Μετά την πρώτη προσγείωση μου, ως επιβάτης τότε σε μια διθέσια πτήση εθισμού, ο δρόμος ήταν μονόδρομος για μένα!"

Τόσο έντονα συναισθήματα....τόσο υπέρτατη αίσθηση ελευθερίας... “ΒΑΓΓΕΛΗ....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ  ΝΑ ΠΕΤΑΣ  ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!!!!“

Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα είχα ήδη κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ελλάδας και ξεκίνησα να ταξιδεύω στο εξωτερικό, προσπαθώντας να καλύψω την δίψα μου για νέες εμπειρίες, νέες γνωριμίες αλλά κυρίως το να πετάξω σε όσο περισσότερα διαφορετικά μέρη μπορούσα. Στην προσπάθεια να κάνω αυτό  το πάθος μου πραγματικότητα, ξεκίνησα να πετάω αγωνιστικά και μη στις πιο ξακουστές, παγκοσμίως, περιοχές για ανεμοπορικές πτήσεις, όπως: Owens Valley, Annecy,  Piedrahita, Tirol, Cornizzolo, Fiesch, St. Andre, Tolmin, Ibaraki  και πολλές άλλες!!

Στο παρελθόν υπήρξα για πολλά έτη μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, μέλος της Ομάδας Πιλότων της ADVANCE  και από το 2009 είμαι μέλος της Ομάδας Πιλότων της Αυστριακής εταιρίας NOVA. Τώρα πια, το ότι είχα ανέβει στο βάθρο ενός προ-παγκόσμιου κυπέλλου (Kayseri)  ή το ότι είχα βγει  8ος  σε ένα  Αγγλικό πρωτάθλημα  (G. Bornard)  είναι μόνο κάποιες καλές αναμνήσεις και σίγουρα πιο ασήμαντες από την χαρά να πετάω με άλλους 50-60 διεθνείς συναθλητές μου, από το ένα μέρoς στο άλλο. Aσταμάτητα, άνοιξη και καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να μοιραζόμαστε εμπειρίες που σίγουρα είναι πιο έντονες από αυτές της κοινής καθημερινότητας… 

oxygenΌπως  όλα κάνουν τον κύκλο τους, έτσι και εγώ, 15 χρόνια μετά, έχοντας ήδη περισσότερες από 2500 πτητικές ώρες, με πολλές διαφορετικές πτέρυγες, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού και αμέτρητες πτητικές εμπειρίες, ολοκλήρωσα έναν κύκλο. Πλέον νιώθω ότι ήρθε η ώρα να «ανοίξω έναν νέο κύκλο» και αυτήν την αγάπη μου για την ελεύθερη πτήση, να την  μεταδώσω σε όσους περισσότερους νέους πιλότους μπορώ και κάνοντάς την επάγγελμα να πάρω, αλλά και να δώσω σε αυτή τη σχέση ζωής, το μέγιστο δυνατό!!!

about 4Επιλέγοντας να μην επιτρέψω σε αυτή την μεγάλη αλλαγή να αναιρέσει ή ακόμα και φθείρει τα προηγούμενα συναισθήματα μου για το Αλ. Πλαγιάς, αποφάσισα να κάνω επιλεκτικά και μόνο, κάποια προγράμματα που θα εξακολουθήσουν να με ευχαριστούν όσο με ευχαριστούσε οτιδήποτε είχε να κάνει με το Αλ. Πλαγιάς έως τώρα.

Ζητούμενό μου, και στόχος μου, αυτή τη φορά, είναι να «απογειώσω» ανεμοπορικά όσο πιο πολλούς νέους πιλότους μπορώ και με ασφάλεια και υπευθυνότητα, να τους μυήσω στην ασφαλή ανεμοπορία. Με σταθερά και ξεκάθαρα βήματα, να αποκτήσουν κρίση και αντίληψη στο πτητικό σκέλος, να εξελίξουν τις ικανότητές τους στην ανεμοπορία και να έχουν πιο μεγάλα χαμόγελα μετά από κάθε προσγείωση!

about 2Κλείνοντας , επειδή πιστεύω ότι η  αμοιβαία ειλικρίνεια είναι σημαντική όταν θέλουμε μια σωστή και ισορροπημένη  σχέση,  με την σειρά μου  προσδοκώ από εσάς, μια άμεση και ειλικρινή επικοινωνία, η οποία, σίγουρα, μόνο θετικά αποτελέσματα θα μπορούσε να έχει!

Φιλικά,
Βαγγέλης Σταμέλλος

Ο Βαγγέλης Σταμέλλος είναι ο ιδρυτής της σχολής Oxygen Paragliding.

Ρωτηστε μας

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας
info@o2paragliding.gr
6944-507406

sky.gr
leonardo

catalogue2016